Saturday, November 19, 2011

SinggahRasa : Oblong Kambing


Tetiba ja dapat idea nak buat kategori baru dalam blog ni.. dinamakan Jalan-jalan Cari Makan , sebab nak review makanan2 kat kedai makan,terutamanya di sekitar Perlis yang mempersona ini. Orang muda a.k.a bujang macam aku, semestinya suka makan kat luaq. Cepat,mudah,sedap(sometime), dan murah(sometime)..! Ok, malam ni dimulakan dengan Oblong Kambing standard, yang aku singgah beli kat Burger Kafe di Seriab tadi. Aku bungkus ja sebab takda geng nak ajak makan. Kalau makan kat kedai, mungkin decorationnya lebih menarik.  Bila sebut oblong, mungkin bisa, tapi bila namanya oblong kambing, memang sesuatu yang rare..!  Murah ja, RM 5.50. Daging oblong yag tebal dan sememangnya mempunyai rasa daging kambing asli,walaupun tidaklah sehebat Lamb Chop. Sesuai dengan harganya, oblong kambing ni memang mengenyangkan dan gandingan sos blackpepper,sos cili, dan mayonis memberi rasa pelbagai kepada daging kambing goreng yang dilapik oleh ban lembut berisi sayuran di tengahnya. Selalunya makan oblong daging lembu atau ayam, sesekali cubalah oblong kambing pula..! 

1 comment:

  1. kat burger cafe tu aku slalu order roti john!sedap baq hang..:p

    ReplyDelete