Tuesday, May 31, 2011

My Wishlist : Superbike Kawasaki Ninja Er-6f

Seperti dalam entri sebelum nih, aku selalu sebut bahawa aku sangat teruja dengan mesin dua roda a.k.a motor, especially bertaraf superbike atau dipanggil “moto besaq” oleh orang2 kampung cam aku. Ok la, takmau mukadimah panjang2..kali ni aku nak cerita pasal salah satu superbike idaman aku iaitu Kawasaki Ninja Er-6f. Sesapa saja yang minat motor kat luaq sana mesti kenal atau familiar dengan moto nih. Model yang bolehla dikatakan baru sebab motor ni wujud dalam setahun dua yang lepas. Tapi jangan tak tahu, manufacturer dia iaitu Kawasaki merupakan satu nama besar dalam dunia permotoran. Khabarnya, Modenas juga ada berkolaborasi dengan Kawasaki nih. First time aku nengok motor ni dalam internet, fuhhh, memang awesome! Smart gilerr..! Then, terjumpa la secara live banyak kali la jugak walaupun aku dok kat Perlis jerr. Memang real, memang smart..sebijik cam dalam gambaq...hahaha..! Suatu ari, masa tengah servis cubcai aku kat sebuah kedai motor, aku pun jalan2 la keliling kedai tu nak ushar motor2 yang dia jual. Mak aaiiii...sekali ternampak la pulak motor idaman aku nih..Kat handle tergantung tag price around 40k gitu..Oh, superbike nih memang mampu milik. Rupanya motor ni ada kembaq..! Namanya Kawasaki Ninja Er-6n.. Beza kat huruf hujung tu jerr. Jenis “F” yang aku minat nih maksudnya “full-fairing” dan kembaqnya dengan huruf “N” pulak bermaksud “naked” dan memang konsepnya berbentuk naked bike. Tapi aku lbey minat jenis full-fairing sebab nampak macam besaq dan tough..Untuk cc motor ni, taklah besaq sangat..around 650cc tapi still kena guna lesen B full sebab lebih 500cc.Owh..bilalah aku dapat mengambik lesen B full ni...Jom ushar gambaq motor nih then spec ringkas superbike ni :




Tentang Tinta : Apa Sebenarnya Tinta Malam ????

Wahhh, dah setahun umur namun masih kabur tentang blog sendiri. Apalah aku nih.. Ok la, bersempena dengan genapnya setahun umur Tinta Malam ni, aku nak buat la penambahbaikan sikit. So, aku pun wujudkan Kategori Post di bawah senarai entry yang pernah aku post. Bagi aku, kategori ni merupakan tema sesuatu post yang aku buat. Apapun, secara umumnya, Tinta Malam ni adalah suatu blog berbentuk perkongsian pengalaman,pendapat,cerita,ilmu, dan sebagainya yang aku rasa nak kongsi atau tulis kat sini. Pertamanya, untuk bacaan sendiri (macam diari pulak..!) dan keduanya, untuk sesiapa saja kat luaq sana yang tersinggah dan terbaca apa yang aku tulis kat sini. Ni semua adalah pandangan, pendapat atau cerita peribadi sahaja dan tiada kena mengena dengan sesapa ponnn. Tulisan aku bukanlah ilmiah sangat pun. Bahasa biasa-biasa saja dan yang penting santai..! Ok la, ni nak cer sket tentang kategori post nih :

· My Experience : Post paling banyak di bawah kategori ni lah. Kat sini aku himpunkan post tentang pengalaman yang pernah aku rasai dan lalui sendiri. Di sini jugak ada cerita-cerita yang tiba-tiba terbit dari otak aku then aku pun “contiang” la kat sini...Original beb...!

· My Review : Aku pun tak pasti yang mana betol, review ka preview. Aku ni dahla tak pandai omputih, pemalas buka kamus pulak. Apepun, kat sini aku menulis tentang sesuatu benda atau perkara yang pernah aku try, main, guna, beli, dan sebagainya. Selalunya, benda kat sini adalah milik sendiri, cuma aku nak cerita pasal benda tu jerr.. Sebab tu la aku panggil sebagai My Review...!

· Seni dan Sastera : Kat sini aku himpunkan segala yang berseni dan menarik pada pandangan aku lerr.. mungkin berbentuk gambar, mungkin juga karya sastera. Jangan tak tahu, aku juga letak sesuatu hasil seni aku kat sini, termasuklah lukisan budak2 aku tu then sastera macam sajak dan cerpen aku sendiri.. ahakz.. kan aku kata dah aku suka mengarang...!

· Tutorial : Kat sini aku nak cerita tentang kaedah atau cara melakukan sesuatu terutamanya berkaitan dengan IT. Aku tulis tutorial yang uncommon dan menarik ja, dan mungkin juga sesuatu cara menyetelkan sesuatu masalah yang pernah aku hadapi...Mana tahu, kat luaq sana ada orang yang menghadapi problem yang sama kan...

· Fakta Best : Kat sini aku nak himpun fakta2 ringkas yang padat dan menarik untuk di share. Sumbernya pelbagai, dari buku ada, dari internet pun ada...!

· Video Best : Kat sini aku nak share video terutamanya lagu2 yang best bagi aku lerrr....

· Jom Muhasabah : Pengisiannya berbentuk kerohanian yang agak panjang dan padu..tapi boleh difahami dan dihayati sebagai pedoman bersama..InsyaAllah

· Tazkirah Ringkas : Sesuai dengan namanya, post2 kat sini adalah seringkas mungkin tapi penuh ilmiah dan islamik. Menarik untuk dibaca, mendalam jika dihayati...!

· Jom Santai : Post2 kat sini adalah berbentuk santai atau lawak jenaka sebagai rehat minda. Sumbernya mungkin dari buku, mungkin dari internet... izin copypaste yea..!

· Kongsi Resepi : Ni jugak hobi aku iaitu buat kerja dapur. Kat sini aku nak kongsi masakan atau minuman best yang pernah aku buat sendiri..!

· Tentang Tinta : Kategori yang masih baru, kat sini dihimpunkan post tentang blog ni sendiri.

· My Wishlist : Baru plan nak buat kategori nih. Biasalah, setiap orang punya impian. Begitu juga aku dan kat sinilah aku nak tulis tentang sesuatu yang aku idamkan kat dunia nih. Tercapai atau tidak, itu tidak penting. Hanya impian semata yang lahir dari minat dan nafsu seorang manusia..!

· De’ SMKAK : Ni pun dalam planning g. Nak himpun segala kesah waktu 5 tahun menuntut kat SMKAK dulu. A thousand of memories..!

Ok laa..yang ni ja yang aku nak cerita tentang apa sebenarnya blog aku nih. Tentang kategori tuh, aku masih berpuas ati setakat ni. Mungkin boleh ditambah atau dikurangkan lagi pada masa akan datang. Semoga blogku ini akan terus maju... ameeen~ J


Monday, May 30, 2011

Tentang Tinta : Happy Birthday to You, TintaMalam...!

Happy Birthday to You, Tinta Malam... Whoaaa..! Sedar tak sedar, semalam tengah asyik dok reorganize balik post2 kat blog aku nih, aku pun terjumpa la post pertama kat blog nih bertarikh 21 Mei 2010. Ni bermakna dah setahun la TintaMalam ni wujud di celah-celah kesibukan dunia maya kini. Kehadirannya tidaklah disedari pun. Tinta Malam bukanlah suatu nama yang besar dan gah mcm blog2 orang laen. Takder sapa kenal ponn. Aku tulis blog ni sebab saja jerr nak kongsi2 apa yang patut...Asalnya nak buat macam diari untuk diri sendiri jerr..sebab aku memang minat karang mengarang nih..tapi terima kasehhh banyak2 lerrr kat sapa yang “tersinggah” dan “terbaca” serta “terpuji” apaper yang aku tulis kat blog nih...! Korang memang best ahhh...! Hurm..actually aku tak kisah kalau ada orang nak kata blog ni sampah ka, menyampah ka..boring ka..syok sendiri ka... ni adalah blog peribadi aku yang silibusnya adalah dari otak aku nih...Sapa2 yang tersangkut kat sini then tak suka apa yang aku buat, boleh saja nak kritik..atau lebih baik lagi boleh pangkah ja browser tu kalau tak suka nak baca..its up to you..! Ngko tu ustaz...naper tak buat blog agama? Ni blog merapu apa macam nih? Hahaha... mujurlah soklan ni aku reka sendiri dan setakat ni takda sorang pun tanya walaupun ada member2 yang kenal aku mula mencium kehadiran blog rahsia nih...huahaha.. banyak sungguh gelak..! Hmm..awalnya aku memang teringin nak ada blog bergenre keagamaan dan serius ni.. Tapi, entahla, aku rasakannnya seperti suatu amanah pula kalau buat blog camtu...berat wooo..! Kalau bab agama ni, post takleh suka suki pakai kepala otak kita, lidah kita. Lagi satu, aku bukanlah seorang yang ditauliahkan secara rasmi lagi dalam bidang agama ni. Maknanya,tak berapa nak cukup ilmu lagi.. Cukuplah aku menyelitkan pengisian agama yang ringan dalam Tinta Malam ni. Kita orang Islam, at least selit sikit2 la pasal agama kita. Bagi ada identiti orang kata.. Post pun, kalau nak merapu tak salah... tapi jangan lerr over atau melampau sampai membangkitkan hal-hal sensitif. Harus diingat walaupun kita menganggap blog kita private atau peribadi la konon, tapi, di suatu sudut lagi, ada mata-mata yang mampu menembusi “kekebalan” privasi yang kita ciptakan tuh. Dan mungkin mata-mata itu sedang ketawa atau tersenyum melihat kebodohan yang kita dedahkan dalam blog kita. Huu.. bahaya tuh... ambillah masa 10 saat sebelum mengepost apaper pon kat blog utk fikirkan serasionalnya apa yang kita nak tulis tu.. Inilah pandangan dari mata fikir blogger naïf macam aku.. Huh, dah panjang aku berucap rupanya..! Macam kata pengantar dalam buku ilmiah pulak...! Ok laa, diibaratkan seperti bayi yang berumur setahun yang baru boleh berjalan rebah, TintaMalam masih di awal perjalanan usia. Masih banyak kurangnya, masih mentah pengisiannya. Bila rajin, berjalanlah dia...Bila malas, rebahlah dia.. Hurm, tengokla nanti nak jadi lagu mana blog aku nih.. Happy Bezday, my blog, my Tinta Malam...!

Saturday, May 28, 2011

Jom Muhasabah : Surat dari anak mak yang dah tak nakal


Surat ni telah berjaya “menyentuh” banyak hati. Bacalah surat ini sambil diiringi lagu Caravansary di atas. Hayati betul2, anda pasti menitiskan air mata...

Mak.....

Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak.....
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni.....

mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu.....
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih.....
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu.....

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam ......
kengkadang siaran indonesia ...
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...

Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..

paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi....
ada kat dalam gulung tikar.....

masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..

Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..

Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital
dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..
cukup ker duitt..
kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran.. ....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut...
kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....
kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....

Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ...
ampon kan kiter....
Mak.....
Jam 4.30 pa gi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital....
nurse tengah balut mak dengan kain putih.....
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. ...
terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....

Mak.....
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan .....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak...?

Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
kiter rindu kat mak..!
Takpa la....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!


Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...
menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak....

Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...
anak mak yang seorang tu demam....

Mak tauu...
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat dibendung...

Mak tauu...
kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak...
nak cakap dengan mak....
anak mak yang ni dah tak betul kan ...????
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter bgtau...
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...

kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk unibesiti..
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang...
sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

Sekian terima kasih,
Yang Benar Anak mak yang dah tak degil

Kredit to : ILUVISLAM.com

Sunday, May 22, 2011

My Experience : Motor vs Kereta...Apa yang bestnya motor?

Hurm.. berbicara tentang dua jenis kenderaan darat yang utama kat Malaysia nih memang menyeronokkan. Walaupun aku bukanlah dalam bidang khusus yang berkaitan dengan dua benda ni, tapi aku memang minat dengan kedua-dua benda ni. Dulu, sejak dari sekolah rendah lagi, aku sudah meminati kereta. Pantang nampak paper yang ada gambar kereta yang cantik, aku akan gunting dan simpan gambar tu sebagai koleksi. Sampai hari ni masih ada lagi. Minat ni terbawa-bawa sampai sekolah menengah. Astro yang dipasang kat rumah tak dipersiakan. Di sinilah aku mula mengenal rancangan automotif hebat seperti Top Gear,Fift Gear, dan Pimp my Ride. Minat mengumpul gambar kereta masih melekat dan semakin hebat. Aku mula tertarik dengan majalah kereta yang mahal dan pasti akan membelinya kalau terserempak sewaktu outing ke Popular bookstore kat City Plaza, Aloq Staq. Tidak ketinggalan aku mengumpul komik tentang perlumbaan kereta Jepun yang sangat awesome lukisan keretanya. Dalam komik tu pulak ada poster kereta. Apalagi, memang kenalah..! Melalui komik ni lah aku berjinak-jinak untuk cuba-cuba melembutkan jari melukis gambar-gambar kereta pula. Tak sangka berbakat juga aku rupanya..heheh..(nnti aku scan gambar yang pernah dilukis dgn jayanya tu). Masuk saja ke alam IPT, aku minat pada kereta masih ada tetapi semakin suam kerana kini aku mula meminati jentera beroda dua pula iaitu motosikal. Hendak dikatakan aku takda lesen kereta, tertera huruf D kat atas lesen tu.. Kalau kata takda kereta, rasanya dah penuh garaj (Langkawi kereta murah, biasalaaa).. Tapi entah kenapa, aku merasakan,lebih seronok mengendalikan jentera dua roda ni...Kenapa yea?!

Wah, aku bercakap seolah-olah macam punya superbike pula. Ah, itu hanya impianku di masa depan,berhajat memiliki “motosikal mewah” itu sebijik..! Moto dalam hidup aku hanyalah sebuah skuter comel 150, ex5, wave100, LC dan terbaru, Enamorata iaitu my GT128... Semuanya adalah cubcai atau motor kecik dan takda satupun SBK. Tapi, serius cakap, motor2 nilah yang menumbuhkan jiwa seorang rider dalam diri aku..chewahhh..! Ok la, mengapa aku suka naik motor? Naik kereta kan best..nampak kaya bergaya, siap aircond ngan radio lagi... Bagi aku, menunggang motosikal adalah suatu keseronokan, apatah lagi dalam kelajuan yang tinggi (atas highway la).. sebab tu aku menyimpan angan nak sambaq SBK satu ari nanti. Lagipun, motor ni adalah mesin yang sangat mudah, simple dan x lah sekompleks kereta. Faktor fuel consumption juga penting. Satu full tank dah cukup untuk bawa aku lebih dari 100km...! Naik motor x da istilah “jam” dan kadang-kadang, lebih cepat untuk sampai ke suatu destinasi apabila menaiki motor. Dalam hidup seorang student macam aku, memang aku rasakan motor lebih penting dan berguna. Nak ke surau, ke kuliah atau ke kafe, tak perlu panas enjin lama2 kalau naik motor. Tak perlu teruk2 nak gostan dengan cari parking. Sungguh mudah,praktikal,dan berguna sangat2...! Ada jugak aku dengar pandangan sinis seorang rakan yang mengatakan pompuan tak pandang orang naik motor. Heh, peduli apa orang pandang tak pandang, janji aku senang. Lagipun beli motor bukan guna duit dia. Orang kalau ikhlas beriman, bukan pandang motor atau kereta, tapi pandang hati la weh.. haha.. ni mula dah la ni.

Satu lagi best bila naik motor dalam kelajuan tinggi (full throttle) la org cakap, ialah aku dapat merasa tamparan angin yang sangat kuat dan kadang-kadang memerlukan kemahiran mengawal yang tinggi untuk melawan tamparan angin tersebut. Nasib baik Enamorata sangat stabil dan mantap..! Bila naik motor nih, then terserempak dengan “gergasi” atas jalanraya macam lori kontena tayar18 atau bas ekspres yang besar gedabak dok “makan angin” kat lorong kiri, bila berjaya memotongnya dengan kenderaan kecil seperti motor, fuhhh, best sekali dan bangga juga rasanya. Hahaha. Kalau naik kereta laju, takkan dapat merasa keseronokan macam naik motor laju-laju. Yang nampak hanyalah meter kereta yang naik turun. Lainlah jika memandu sebuah Bentley atau Cobra Super Snake...! satu lagi yang masyuknya naik motor ni ialah bila time nak ambil selekoh.. Fuhh, nikmat tu kalau ambik selekoh pada kelajuan 80kmh ke atas. Lagi tajam selekoh, lagi rendah kena baring.. haha.. meleper orang kata. Best w0ooo..! Kena pulak motor yang handling best macam LC ngan GT, memang menjilat jari laa.. huhu.. Sukar untuk diterima apabila ada orang cuba membandingkan motor dengan kereta. Heh, kalau diberi kancil 660 sekolah memandu tu pun, dan pedal minyaknya ditekan rapat, bukan sembarangan kapcai yang boleh hambat. Bolehlah dikatakan, selekeh-lekeh kereta, sehebat-hebat kapcai...!

Ok sekarang nak cakap tentang benda apa yang tak best pulak motor nih. Hmm, tentu sahaja banyak kekurangannya dari sang roda empat tu. Tengok harga pun tau dah. Ok la, pertamanya ancaman cuaca. Kalau hujan, kuyuplah sang rider di tengah jalan. Lagi satu bila menunggang dalam hujan, memang memerlukan fokus yang tinggi, mana tidaknya, pakailah helmet semahal mana pun, tatkala disimbah air hujan dari langit kelam, pasti kabur juga pandangan sebalik visornya. Sebab apa? Kerana visor helmet takda wiper cam cermin kereta. Satu lagi perkara yang harus dipertimbangkan apabila hendak menunggang motosikal ke tempat yang jauh ialah ruang barangan yang sangat terhad. Lebih parah lagi kalau motor tu bakul kecik then takda compartment pulak bawah seat, sepertimana LC dan GT. Kalau touring bike macam Goldwing dan BMW K1600 GTL tak pa la jugak..! Hmm, satu lagi yang dibimbangi ialah masalah tayar. Yelah, motor mana ada tayar spare cam kereta. Kalau vespa lama-lama lainlah. Tapi syukur sepanjang memiliki motor yang guna tubeless tayar ni, memang sangat jarang nak pancit, malah tidak pernah..! Apa yang perlu dijaga ialah tekanan angin yang mencukupi dan keraplah memeriksa bunga tayar bimbang kalau ada benda tajam tersangkut di situ. Lagi satu, selalu pastikan nat pada tempat pam angin masuk ke tayar ketat selalu sebab kalau guna tubeless then nat tu longgar, angin akan keluar dari situ. Ok la, sekian saja cerita aku kali ni. Memetik kata2 dalam filem Fast and Furious “ It’s not the ride, It’s the rider...!”









Thursday, May 19, 2011

My Experience : Jarak sebenar dari rumah ke kampus

Semalam (19/5/2011), aku dengan jayanya telah memanfaatkan trip meter yang ada kat “kepala” Enamorata (my GT128) yang canggih tu.. haha.. masa nak bertolak ke kampus dari rumah, aku pun tetiba ja teringat nak set jarak tu. Yelah, selama ni aku expect jarak nak p maktab dalam 15 km sebab selalunya kalau aku melenjan menunggang wave100 aku tuh @ 90kmh, sure aku akan sampai kurang dari 15 minit di bawah basement kolej kediaman kat kampus. Hahaha.. Patutlah, rupa-rupanya jarak sebenar dari rumah aku kat Kola Peghlis dengan Kampus IPG Peghlis ialah jeng..jeng..jeng.. perembang betoi-betoi gambaq kat bawah :


Ni aku nak tempek tunjuk jugak gambaq meter Enamorata nih waktu malam yang aku kata meriah sangat tuh.. Awesome kan..kan..kan..? J




Wednesday, May 18, 2011

My Experience : Bila Tibanya Exam

Exam time...! Musim exam tiba lagi nampaknya. Kali ni, musim ni melanda kampus aku bermula dari 19 Mei 2011 hingga 25 Mei 2011. Fuh, untuk semester pertama degree nih, macam paper waktu PPISMP juga, ada 4 paper final. Bezanya, lebih mencabar. Hipotesisnya begini, semakin lama belajar, semakin mencabar paper exam...! Aku percaya, di mana-mana pun begitulah hipotesisnya. Bercerita tentang exam, tentu sahaja tak dapat lari dari bercerita tentang zaman persekolahan. Bagi aku, di sekolah dulu, musim exam adalah waktu yang sangat menyeronokkan. Waktu sekolah rendah ler.. Seronok sebab time exam, cikgu tak masuk kelas dan yang penting, lepas saja exam, boleh balik rumah terus. Balik awallah kiranya. Lagi 1, waktu exam tak payah galas beg berat-berat. Just berlenggang ke sekolah dengan beberapa alatan tulis untuk jawab exam. Masa sekolah menengah, exam mula dirasakan serius oleh aku. Masa nilah aku mula mengenal cara-cara nak “study” yang betul. Masa sekolah rendah, seriously aku takkan study sendiri melainkan dipaksa oleh mak dan ayah. Oh, betapa nakalnya budak ni. Pantang saja takda orang jaga, aku akan tinggal buku-buku dan carta sifir atas meja tulis. Mujurlah masa sekolah rendah aku dihantar untuk tuisyen di luar. Exam di sekolah menengah sedikit berbeza. Di sinilah aku belajar untuk study group, tanya member-member bila tak faham dan aku rasakan semacam ada kematangan dalam proses pembelajaran tu. Biasalah, duduk hostel la katakan. Di sinilah juga aku mula merasa hidup yang sedikit berjadual seperti adanya prep petang dan malam serta kelas-kelas tambahan. Dulu sekolah rendah pakai ikut dan ja... haha.. Semasa sekolah menengah ini jugalah aku mengenal dan merasa apa yang selalu orang kata iaitu exam itu susah. Sewaktu di sini jugalah aku mula merasa pengalaman kantoi dalam exam.. Oooopss, bukan kantoi meniru tapi kantoi tak boleh jawab. Kurang study la tu. Apalagi, berlompong-lomponglah kertas exam tu.. Ada yang jawab, ada yang tinggal kosong dan ada yang main tembak. Selalu objektif la nak tembak-tembak nih. Kalau kena nasiblah, tak kena dapatlah “telur ayam” ...! Zaman exam IPT pula tak banyak sangat bezanya. Mungkin sebab aku study kat IPG kot yang suasananya seakan-akan di sekolah. Kalau di universiti mungkin lain ceritanya. Apapun, exam mula menjadi sesuatu yang sangat serius. Untuk masa depanlah katakan..! Exam diadakan dalam dewan besar, rasa macam SPM pulak. Lebih serius lagi bila perlu sertakan pengenalan diri dan slip exam tapi masa menjawab selalunya dalam dua jam jer. Mungkin aku masih di awal peringkat ijazah. Maklumlah, baru sem satu. Tapi, apa yang best waktu exam nih ialah sebelum exam ada study week dan takda kuliah waktu tu. Memang free, rasa macam cuti tapi sebenarnya orang suruh guna masa tu untuk study..huhu.. OK la, stakat ni saja post sempena musim exam semester nih. Doakan kejayaan aku dalam exam nanti...!

Tuesday, May 17, 2011

Tazkirah Ringkas : 5 Jenis Racun dan 5 Penawarnya



Dunia itu racun, zuhud itu ubatnya.

Harta itu racun, zakat itu ubatnya.

Perkataan yang sia-sia itu racun, zikir itu ubatnya.




Seluruh umur itu racun, taat itu ubatnya.

Seluruh tahun itu racun, Ramadhan itu ubatnya.




My Experience : Pesona Enamorata...!


Hingga ke saat ini aku perasan, jika aku membawa Enamorata iaitu my GT128 ke mana-mana, pasti akan ada mata-mata yang ushar semacam. Kadang-kadang, mereka kelihatan semacam tak puas hati, kadang-kadang mereka kelihatan macam kebingungan atau pelik. Ah, manusia ini, terlalu sangat macam-macamnya. Satu lagi yang aku perasan, bila stop kat traffic light, then orang yang duduk dalam kereta kat tepi suka perhati, sama juga dengan mat atau minah motor yang berhenti sekali tepi Enamorata aku. Huh, kadang-kadang, rimas juga dibuatnya. Macam kita ada hutang dengan depa pulak..! Tapi itulah pesona Enamorata. Kalau belah utara ni, memang GT128 ni masih kategori rare bike atas jalan. Motor2 dari negara matahari terbit lebih mendominasi jalan-jalan di sini. Pada pandangan peribadi seorang marhaen seperti akulah, memang aku rasa promosi tentang motor ni masih kurang atau tidak “segempak” motor-motor Jepun tuh. Buktinya, buka saja TV di rumah, then tunggu waktu iklan, kalau nak jumpa iklan motor Modenas tuh, memang letih la nak menunggu...! Lagipun, motor-motor macam LC memang ramai sangat orang pakai, so, secara tak langsung, itu pun dan kira macam promosi juga. Satu-satunya cara nak bagi ramai orang pakai GT ni ialah buat la promosi gila-gila sikit... huhu. Apapun, best jugak kadang-kadang buat benda yang jarang orang buat ni (macam naik GT128) sebab ia macam suatu kelainan dan membuatkan kita jadi tumpuan. Of course rasa cam selebriti la pulak. Ok la, apapun aku menganggap ni semua adalah kerana pesona sang GT, mungkin sangat lawa, sebab tu orang dok perhati. Hahaha.. J

My Experience : Selamat Hari Guru...!


GURU OH GURU

Berburu ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepalang ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulangi ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

USMAN AWANG
1979

Selamat Hari Guru. Itulah ucapan semangat yang selalu aku ucap beberapa tahun dahulu. Ketika diri ini masih di bangku sekolah menadah ilmu dari para murabbi yang aku sanjungi. Masa sekolah rendah lagi meriah, esok tu nak sambut hari guru, malam tu habis satu family kena “dera” dengan aku untuk balut hadiah. Ah, itu semua kenangan manis zaman muda-muda. Kini, semenjak dua menjak ni, selalu pulak orang dok ucap selamat hari guru kat aku, terutama member2 sebaya. Wahhh, terasa lain macam juga bila dihargai sebegitu. Barulah aku sedar, betapa mahalnya jasa seorang guru, hingga terdapat hari khas untuk memperingati mereka. Ok la, sajak kat atas memang sinonim dengan Hari Guru. Hayati dan feel maksud bait-bait dalam sajak ni. Anda pasti terkenang betapa besarnya jasa seorang guru dalam hidup kita...!


Sunday, May 15, 2011

My Review : Need For Speed Hot Pursuit (Part 2)


Grafik
Bercerita tentang detailnya grafik dalam NFS Hot Pursuit ini, tentulah panjang berjela jika hendak dihuraikan secara teliti. Namun, hanya orang yang telah merasa pengalaman bersama NFS Hot Pursuit ini sahaja yang dapat merasai auranya...! Pendek kata, semua perfect lah...! Dari segi kereta, amatlah halus dan detail, seakan-akan kereta sebenar di jalanan atau dalam filem.. Apabila kereta anda kemalangan atau “bersagat” dengan divider, perhatikan kesan remuk atau sekurang-kurangnya kesan calar dan cat kereta yang tertanggal dan cermin kereta yang retak.. sewaktu membelok atau drift, perhatikan betul-betul dalam kereta, anda akan nampak sang pemandu memusing stereng dengan jelas. Malah, ada sesetengan kereta yang agak besar seperti Bentley, akan kelihatan dashboardnya apabila anda “menghendap” ke dalam kereta. Sayangnya, camera tidak boleh ditukar kepada pandangan dalam kokpit seperti mana NFS Shift... Hanya boleh curi-curi pandang dalaman kereta mewah tersebut dari cermin belakang...



Dari segi pemandangan, memang cukup teliti. Air terjun, bukit-bukau dan gaung, salji, terowong, hutan, batu, serta pohon-pohon di tepi jalan cukup indah seumpama berada di dunia realiti. Untuk ini, aku memilih mode “freedrive” dengan menekan butang RCTRL untuk menghayati keindahan alam di tempat bernama “Seacrest City” ini. Semasa anda menjadi polis dan sedang khusyuk mengejar penjenayah jalanan, perhatikan apabila anda memasuki terowong gelap dengan kereta polis, sinar lampu siren yang berkelipan menerangi seluruh terowong, silih berganti merah dan biru. hal ini samalah dengan situasi sebenar jika memandu dalam terowong dan ada kenderaan bersiren lalu, begitulah yang anda dapat lihat. Inilah yang dikatakan real...! Satu lagi ialah semasa kemalangan, percikan kaca berselerakan serta percikan api semasa kereta berlanggar jelas digambarkan dengan cemerlang sekali. Semasa helicopter yang terbang rendah melintasi bumbung kereta, perhatikan asap serta habuk yang diterbangkan mengaburi pandangan hadapan kereta .


Semasa memandu dalam hujan lebat, jelas terlihat percikan air dari tayar belakang kereta dan apabila emergency brek dilakukan, kesan hitam bekas tayar jelas terlakar pada permukaan jalan. Begitu juga apabila melalui kawan gurun yang kering kontang dan berdebu, perhatikan debu-debu yang dilanggar tayar kereta terbang naik dan mengaburi pandangan pemandu. Tetapi, janganlah pakai topeng penutup mulut pula jika menggunakan kenderaan jenis convertible saat melintasi gurun yang berdebu itu...!


Kesan Bunyi
Ok, sekarang aku nak citer tentang kesan bunyi dalam game NFS Hot Pursuit ni pulak... cecite..!cecite! Hahaha.. menyibuk ja Kak Limah nih.. Hmm, setanding dengan kehebatan video atau grafiknya, begitulah juga dengan sound effect yang disediakan.. Pendek kata, pakej lengkaplah NFS Hot Pursuit nih...! Seawal anda memilih sesebuah kereta untuk digunakan dalam permainan, bunyi kereta dihidupkan garang mengaum, benar-benar seperti dalam dunia realiti. Setiap kereta mempunyai bunyi yang berlainan apabila dihidupkan dan selalunya, “muscle car” yang paling garang ngauman enjinnya. Begitu juga sewaktu perlumbaan, bunyi tayar yang bergeser dengan jalan dan berdecit kuat apabila drift dan emergency brek dilakukan, jelas sekali kedengaran. Begitu juga apabila memandu kereta polis, bunyi siren sangat kuat dan “bergaung” saat kereta polis memasuki terowong... tidak kurang hebatnya bunyi kenderaan di udara seperti bunyi helicopter polis yang terbang rendah melewati bumbung kereta. Sesekali apabila melewati kawasan perkampungan atau ladang, terlihat kapal terbang penabur baja melintas bersama bunyi enjinnya yang tersendiri, begitu juga bunyi garang enjin jet pejuang yang sesekali melintas di atas kepala saat kereta melewati kawasan tanah tinggi dan air terjun di SeaCrest City.



Semuanya realistik dan hanya boleh anda dapati dalam games racing yang hebat ini. Aspek ketelitian bunyi juga diberi perincian, buktinya, apabila tayar kereta memasuki kawasan “chevron line” atau garisan-garisan putih atas jalanraya, kedengaran bunyi tayar seperti dup..dup..dup, sebijik macam bunyi yang anda dengar saat melintasi garisan kuning di depan sekolah dalam dunia pemanduan sebenar...! Begitu juga bunyi ngeri seperti nangka busuk yang jatuh saat kereta berlanggar dengan objek lain seperti batu atau divider dan tentu saja kereta yang dipandu akan bertukar menjadi ketulan “belacan” yang hodoh dan menggelebeh sana sini impak dari kemalangan tersebut..! So, tunggu apa lagi, laburkanlah wang anda.. tak sampai 20 hengget pun..(version pirate la..ooppss) kalau kaya boleh angkat yang ori dan lebih manis, anda dapat bermain secara online dan bersaing dengan racer-racer di luar sana...! Check it out...!

Saturday, May 14, 2011

Kongsi Resepi : Home Made “Tropicana Twister”


Heh, apa kes aku nak kongsi resepi pulak.. hehew..! Actually, one of my hobby is buat kerja-kerja dapur.. Come on, pelikkah laki-laki buat kerja dapur? Sekali imbas memang kedengaran janggal.. tapi cuba fikir betul-betul dan bersetujulah dengan kenyataan bahawa kaum lelaki adalah penakluk dapur yang sebenarnya...! Buktinya, kebanyakan chef yang ternama dan terhandal serta terfamous di dunia terdiri dari orang lelaki ka pompuan? Hurm...jawabla sendiri.. Ok la, buat segmen kongsi resepi yang pertama, terimalah minuman yang hebat dan famous nih, Home Made “Tropicana Twister” a.k.a jus oren.. Kalau di restoran, harganya paling murah RM 3 untuk satu gelas kurus yang tak mengenyangkan kat tempat aku, tapi menggunakan resepi ni, percaya atu tidak, anda akan dapat sejag pada harga yang lebih kurang sama..Macam GT128, bayar kurang, dapat lebih... hohoho..!
Bahan-bahan :
· Dua biji oren mandarin tanpa biji (RM 0.80 – RM 1 setiap 1)
· 1 L air bio aura atau air sejuk dalam peti ais
· Dua senduk nasi gula putih (jangan penuh senduk sangat, kang kencing manis pulak..!)
· Dua sudu besar pati oren sunquick
· Ais kiub
· Blender basah dan pisau kecil
Cara-caranya :
· Buang kulit buah oren dan potong isinya kecil-kecil supaya senang diblender nanti. Corak potongan? Terpulang...dadu boleh, pyramid boleh dan kalu terer sangat, potonglah macam bentuk diamond... :D
· Masukkan isi oren yang dipotong ke dalam balang blender.
· Masukkan dua senduk gula bersama dua sudu pati oren ke dalam balang blender tadi.
· Masukkan air hampir memenuhi balang blender
· Apalagi, kisarlah campuran tadi. Jika mahukan jus yang halus dan lembut, blend lebih lama dan jika mahukan lebih “pulp” oren macam Tropicana twister tu, jangan blend lama sangat
· Sambil blend, masukkan ais kiub kira-kira separuh jag berkapasiti 1L atau besar sedikit
· Tuang jus dalam blender ke dalam jag yang ada ais tadi..dan selamat menjamu tekak yang kehausan..!
Uhhh, nikmatnya minum fresh oren nih smbil layan facebook di saat-saat matahari terpacak kat atas kepala.. Lebih sihat dan neutral dari jus-jus yang dalam kotak tu...Ingat, kalau minum kat restoran, anda akan dapat satu gelas kurus slim yang sekali slurrrp terus kering, tapi bila buat sendiri kat umah, dengan harga yang hampir sama dengan restoran, anda akan dapat lebih dua tiga kali ganda... berbaloi-baloi...!

My Review : Need For Speed Hot Pursuit (Part 1)


NFS Hot Pursuit, salah satu game bergenre Racing yang telah selamat diinstal dalam Panamera (desktop baru aku) dan telahpun dihabiskan dengan jayanya oleh aku.. Game yang dibangunkan oleh EA Sport dan Criterion ini telahpun dilancarkan secara rasmi pada penghujung tahun 2010 dan bagi aku, game ini masih baru dan game racing yang terbaik yang pernah aku miliki... chewahhh..! Aku katakan game ini game racing terbaik kerana ketelitian penghasilan serta persembahannya terutama dari dua aspek utama iaitu grafik dan bunyi.. memang two thumbs up lah..! Dan feel bermain NFS Hot Pursuit ini lebih terasa apabila diinstall dalam sebuah desktop berkeupayaan tinggi seperti “Panamera” milikku... Tanpa ragu-ragu, aku boleh setting grafik resolution tertinggi mengikut saiz monitor 23” aku nih...! Memang puas dan sangat mengujakan.. Aku sangat pasti jika setting ini dikenakan ke atas laptop yang harganya sama dengan desktop aku, tentulah laptop tersebut akan “terbatuk-batuk”, “merangkak-rangkak” dan terus tersungkur iaitu hang... hahaha.. kesian.. aku dah pernah try sebenarnya kat laptop roommate aku dan ternyata, NFS Hot Pursuit hanya lancar dimainkan dalam laptop menggunakan pilihan resolusi terendah yang gambarnya uh, tak real langsung dan macam main Gameboy...! Ini kerana game nih sangatlah orang kata “berat”.. nak run pun berat dah, nak setting grafik tertinggi pulak... Hanya yang terbaik seperti Panamera saja yang mampu melakukannya... Don’t try this on your laptop...!

Kepermainan
Dalam mode carrier, game nih menyediakan dua pilihan dalam satu peta yang sama.. iaitu menjadi polis atau pelumba.. Jika menjadi pelumba (racer), terdapat beberapa jenis perlumbaan seperti race,duel,hot pursuit,preview, dan gauntlet.. Race ialah perlumbaan biasa beramai-ramai dan duel pula ialah perlumbaan antara dua kereta manakala preview ialah menghabiskan sesuatu jarak dalam masa yang ditetapkan. Bagi perlumbaan jenis hot pursuit, sebanyak enam hingga tujuh buah kereta akan belumba untuk meraih tempat pertama tetapi dalam masa yang sama, para pelumba akan “dikacau” oleh polis semasa perlumbaan. Begitu juga dengan perlumbaan jenis “gauntlet”, anda akan keseorangan menghabiskan sesuatu jarak dalam masa yang diberikan, dan pada masa yang sama, anda akan ditemani polis yang tidak segan silu untuk beraksi ganas. Tapi jangan bimbang, kereta lumba ini dilengkapi dengan senjata atau alat bantuan canggih seperti spike,turbo,jammer,dan EMP untuk memudahkan pemain mencapai kejuaraan.. Terpulang pada kebijaksanaan pemain untuk menggunakannya...!

Jika memilih sebagai polis pula, terdapat beberapa mode perlumbaan seperti hot pursuit (paling aku suka), rapid response, dan interceptor.. Hot Pursuit ialah anda sebagai polis diminta membanteras lumba haram antara beberapa buah kereta sebelum mereka sampai ke garisan penamat. Rapid Response pula ialah anda diminta sampai ke lokasi tertentu dalam tempoh masa yang diberikan manakala interceptor pula ialah anda diminta memusnahkan seorang pelumba sahaja dalam masa yang ditetapkan dan mode ini agak sukar. Namun, tidak perlu bimbang kerana barisan kereta polis yang sangat canggih ini dilengkapi dengan alat-alat persenjataan yang awesome..! Antaranya ialah spike,helicopter,EMP, dan roadblock.. Alat-alat ini banyak membantu polis untuk menamatkan riwayat pelumba-pelumba haram yang dikejarnya...!


Barisan model-model kereta sama ada kereta perlumbaan atau kereta polis, terdiri dari model-model kereta sport terkini dan model kereta sport lagenda yang terkenal di seantero dunia. Kereta-kereta ini dibahagikan mengikut kelas masing-masing. Sebut sahaja kereta sport yang anda tahu bermula dari kelas biasa seperti Mitsubishi Evo X hinggalah kepada kelas super seperti Bugatti Veyron.. Terima kasih kepada EA Games yang membawakan pengalaman untuk orang-orang biasa yang tak berkemampuan seperti aku untuk “merasa” kereta-kereta mewah dan superb tersebut..! Bayangkan, jika di Malaysia, Evo X mungkin sudah dianggap eksotik dan sangat laju, namun dalam NFS ini, kereta tersebut berada di kelas basic..! Bagaimana dengan puluhan kerata dalam kelas-kelas lain? Haha.. kenalah install game ni dan rasailah kehebatannya..! Sekali lagi thumbs up kerana kereta-kereta ini dipersembahkan dengan begitu detail dan real... tapi dengan syarat, setlah kepada graphic resolution paling tinggi...!


My Review : Seminggu bersama Enamorata

Sudah seminggu aku bersama Enamorata... Aku namakan GT128 ini Enamorata bersempena nama seekor kuda dalam sebuah filem yang aku tonton suatu ketika dulu..aku memang begini, gemar menamakan sesuatu benda yang aku beli seperti sebuah desktop yang aku namakan Panamera... Huhu.. cukuplah sebagai mukadimah... aku bukannya nak tulis tentang nama, tetapi nak cerita atau review tentang GT128 ni setelah seminggu aku menggunakannya... adakah benar seperti yang aku baca tentang motor ni dari forum-forum dan majalah serta akhbar? Harus diingat ini merupakan kali pertama aku mengendalikan jentera keluaran Modenas ini dan ini juga bolehlah dikatakan sebagai Test Ride atau tunggang uji walaupun aku dah beli motor ni...chewahhh...

Hari ni, sudah seminggu aku menunggang GT128 ni dan odometer canggihnya merekodkan bacaan bahawa motor ini telah bergerak sejauh 176km..hmm..apakah aku ni jenis tak pi mana sebab dah seminggu tapi odometer baru seratus lebih..mungkin la kot..! Berjanggut la nak tunggu motor ni untuk first service iaitu skitar 800-1000 km pertama.. Seperti yang tertulis dalam manual, aku hanya menunggang motor ni sekitar 60-80km/j sahaja dan putaran enjin tak lebih 5000rpm kerana setiap motor baru perlu melalui proses runnimg in bagi 1000 km pertama...Apa itu running in? Orang kampung macam aku selalu panggil istilah ini dengan nama “pantang”...kiranya Enamorata ni dalam pantanglah..untuk lebih lanjut, boleh tanyakan Dr.Google tentang apakah “running in” ini...tak kuasa aku nak cerita panjang...


Seperti yang dah aku tulis sebelum ni, aku hanya menaiki wave100 untuk ke mana-mana...sesekali sahaja menaiki yangmahal LC tu...jadi aku hendak bandingkan Enamorata iaitu GT128 ni dengan Wave 100 tu... ternyata, seat GT lebih tinggi dan lebar serta tebal dan GT lebih berat, lebar, besar, serta “gemuk” berbanding wave itu. Sebab itulah aku katakan GT ni umpama sebuah Bentley...huhu..! Pulas saja kunci, jarum meter akan naik dan digital meter akan setting (macam Honda civic la pulak)..7-8 saat ja...Sebut pasal kuci ni, jenuh juga aku nak biasakan diri dengan sudut-sudut pulasan kunci yang sedikit berbeza dari motor lain dan sewaktu nak lock motor, jari aku selalu tersasul membuka seat...oh, betapa canggihnya GT... pas meter siap setting semua, baru leh start guna starter..motor aku kalau tak pulas throttle sikit memang jenuh la nak tekan starter tu...then, bila motor hidup, hayatilah irama enjin yang ahhh...menusuk kalbu..benar seperti yang aku baca,ekzos motor ni agak padu bunyinya dan tentulah garang sedikit dari LC dan wave...! Biarkan enjin panas seminit dua then apalagi, aku pun melompat naik ke atas seat lebar kemasan kulitnya yang serba hitam itu..permukaan seat agak kesat tapi lembut dan sangat selesa...yang penting, masih “bau kedai” lagi...! Memegang sahaja “handle” motor, aku terasa lain sebab “kepala” GT ni seriuss besaq dari moped2 lain yang seangkatan dengannya...rasanya mungkin disebabkan meter yang canggih manggih tu..tapi aku cuba menyesuaikan diri walaupun pada awalnya ada rasa cam payah nak pusing “handle” ni mengkin sebab nampak besaq kot..tapi setelah seminggu aku rasa selesa malah rasa cam selamat pulak...masuk saja gear satu, jangan biar rpm lebih dari 4k baru nak change gear..ketahuilah jika itu berlaku, anda sebenarnya sedang membunuh motor anda...hahaha...masuk ja gear 4 dan motor berada pada kelajuan 70km/j pada 4-5k rpm, banyak lagi throttle untuk dipulas...geram je rasa tapi takut gak nak ambil risiko sebab motor baru...kena sayang..kena jaga la beb! Waktu aku ride motor ni, mata asyik nak tengok meter ja...tapi aku buat dalam kampus je la...kalau atas jalan mau terjun longkang dibuatnya..! memang attractive abes kat meter tuh..!


Dalam kampus aku ada banyak “bonggol” line kuning-kuning tu..bla naik atas tu dengan GT nih, rasa sedap ja..macam naik kereta baru pulak...absorber Kayaba la katakan...depan belakang pulak tuh..! Memang mantap abis dan lembut membuai..then dalam kampus aku memang best, selain jalan-jalannya yang lapang, tak ramai pulak orang guna tambah-tambah bila malam...so, nilah peluang untuk aku test macam macam kat motor ni...tentang brek pula, amat memuaskan setakat ni...brek belakang tidaklah terlalu mencengkam seperti brek depan walaupun ada orang kata brek disc belakang bahaya sebab dia “tangkap” dan silap-silap boleh tergolek...nauzubillah...tapi, brek belakang GT ni tak ubah macam drum brek kat Wave dan LC cuma kelebihannya, tak perlu bersusah payah menekan brek banyak-banyak dan dalam cam drum brek biasa...brek depan macam motor-motor lain juga, just klik sedikit dan jelas terasa absorber depan yang turun dan motor berhenti...


Tentang lampu pula, benarlah seperti yang dikatakan, lampu GT ni (lampu depan) amatlah terangnya dan silau..mungkin sebab itulah GT ni dilengkapi suiz lampu untuk off,lampu malap,dan lampu terang di bahagian kanan handle..ini gak berbeza kerana moped selalunya tak dilengkapi suis lampu seperti scooter dan lampu akan automatic menyala apabila enjin hidup, tapi itulah GT, yang ada kelas dan lain dari yang lain...! Lampu ni kalau malam-malam kat atas highway yang takda lampu macam dari seriab nak ke arau, memang sangat membantu..sama juga ketika menyusuri jalan-jalan mini tar kampung yang gelap gelita di malam hari...wah, macam puisi pulak..Throttle motor ni ringan dan senang “diperah”, tak sangkut-sangkut dan melekat cuma mungking batangnya sedikit panjang dari motor biasa kerana di hujungnya ada kemasan chrome yang besar macam rxz...


Nak cerita apa lagi yea...? Hurm... tentang soal gegaran dan bunyi yang selalu diperkatakan tentang motor GT nih...sepanjang aku menaiki motor ni, memang tak jumpa lagi bunyi-bunyi aneh seperti yang diceritakan, hanya kedengaran bunyi merdu sang ekzos dan apabila menaiki motor ni dengan memakai helmet X-Dot G626 a.k.a “Arai Crank” yang aku dapat free gift tu, memang dengaq bunyi angin ja...fuhh...layan...Then, aku juga cuba “mencari” bunyi-bunyi aneh dari motor ni dengan menunggang tanpa helmet di sekitar kampus dan ada juga bunyi macam besi bergegar...rupa-rupanya raga yang bergegar hebat...mungkin benar motor ni sedikit bergegar sebab itulah ada bunyi dari raga tu...tapi, aku try tekan raga tu sambil menunggang, dan bunyi tu hilang...ini normal, motor apapun yang ada raga, mesti raga tu bergegar...tak caya letak segelas air dalam raga dan bawa motor then tengok dalam air tu, ada gelombang ke tak...haha..ingat enjin camry ka tak bergegaq? Tapi bagi aku, gegaran ni still normal dan yang pasti, bukan gegaran coverset macam kat wave atau motor yang coversetnya nipis terutama kat bahagian kepak depan..untuk makluman, kepak GT direka tebal, hampir sama keadaannya dengan kepak LC tu...kepak nipis pulak macam motor-motor lama seperti EX5 dan wave 100 aku tuh...Oh, rasanya sudah terlalu panjang aku melalut...hmm,, cukuplah preview untuk seminggu atau 100km pertama bersama Enamorata nih...nanti aku akan sambung preview nih bila ada perkara baru yang aku temui untuk dikongsi..k, gotta go...!



Thursday, May 12, 2011

My Experience : My GT was arrived...!

Pada hari Rabu, 4 Mei 2011, akhirnya setelah menunggu dengan penuh kesabaran...aku dipanggil untuk mengambil “kuda baru” yang ditempah iaitu sebuah Modenas GT128 FL merah hitam yang didaftarkan dengan plat KCX 8796..saja amek plat kedah pulak..huhu..wktu seller yang uruskan moto aku iaitu En Amir call, aku sedang dalam kelas Falsafah..sebaik diberitahu moto siap dan boleh ambik dah kat kedai, aku rasa semacam best sangat...hehew..rasa saspens dan berdebar pun ada..! Petang tu, pukul 3 aku pergi ke Chin Hin Arau bersama seorang sahabat (Musafir Taqwa)...selepas sedikit urusan dokumentasi yang sedikit terganggu kerana karenah seorang pelanggan cina siam yang “mengacau” En Amir menguruskan moto aku sebelum dibawa kluaq dari kedai tu...huhu..masih aku ingat cina yang sengaja menguji kesabaran en. Amir dengan bermati-matian menuntut minyak full tank untuk motor yang baru dibelinya...alasan cina pompuan tu memang tak masuk akal...katanya dia tak bawa duit untuk isi minyak motor kerana dia menyangka kedai akan bagi minyak full tank walaupun awal-awal lagi sudah diberitahu oleh seller bahawa free gift hanyalah sekeping kupon berharga RM 150 yang boleh ditukar dengan helmet, baju hujan atau beberapa barang lain dalam katalog...minyak full tank tak disebutkan pula...! Haha..aku yang duduk semeja dengan Musafir Taqwa dan Amir hanya mampu menggeleng dan geli hati melihat cina siam perempuan itu memperjuangkan minyak full tanknya bermati-matian...! Kesudahannya, sebaik mendapat kupon berharga RM150, aku terus menukarkannya dengan helmet jenama X-Dot model G626 yang mempunyai corak grafik seakan airbrush yang sangat awesome...rupa-rupanya helmet ni diinspirasikan dari brand terkenal jepun, Arai Crank..hmm...not bad...! sambil itu, aku diberikan fail yang mengandungi geran, slip insuran, borang inspection serta kain lembut untuk lap motor la kot...kami ke belakang kedai dan jeng..jeng..jeng...KCX 8796 sudah terparking di situ menunggu tuannnya..! Amir menghidupkan enjin dan meminta seorang foreman meng-adjust setting karburator kerana idle timing terlalu rendah dan enjin senang mati...sementara menunggu enjin panas, Amir menerangkan serba sedikit tentang motor GT128 nih dan menunjukkan kotak spanar serta benda-benda lain yang begitu strategic dan kemas kedudukannya...Setelah bersalaman dengan Amir, aku pun “melompat naik” ke atas GT ni buat kali pertama (test ride pun x pernah) dan apalagi....Lets Ride to Kuala Perlis lerrr...!

Sunday, May 8, 2011

My Experience : GT128...Saya Mesti Pilih...!

Di saat anak muda sekeliling memilih untuk menggunakan jenama jepun sebagai “kuda tunggangan” mereka, aku “melawan arus” dengan memilih motosikal jenama negara sebagai “kuda tunggangan” untuk bergerak ke mana-mana. Setelah mendapatkan serba sedikit info dari pembacaan di pelbagai sumber, aku dengan yakinnya mem”booking” sebuah Modenas GT128 FL merah hitam dari sebuah kedai motor kat Arau, Perlis (Chin Hin Arau)… Mengapa pilih Modenas GT128? Hurm...

· Sebab utama mestilah “value for money”…berbaloi-baloi… x caya cuba baca spec lengkap GT128 dan compare dengan moped2 brand lain yg dalam lingkungan harga GT128 nih…GT128 akan ada bnda yg lebih dari motor2 lain yg sama harga dengannya…!

· Sebelum nih aku guna Honda wave100…saja nak try cc besar sikit…huhu…nak angkat superbike x mampu…lesen x de, poket pun ringan… J

· GT128 yg aku tempah nih versi upgrade dari 1st batch yang keluar tahun 2009 dulu…melalui pembacaan aku, 8 benda telah diupgrade atau diberi pembaharuan pada GT128 facelift nih…so, upgrade ni bertujuan memperbaiki kelemahan-kelemahan yang wujud pada GT128 1st batch dulu…yang penting, tiada perbezaan harga yg ketara…ada orang cakap, GT128 FL hanya mahal rm200 dari GT lama..

· Cc GT128 bukanlah 128cc sperti nmanya dan tanggapan orang ramai…tp, motor ni 130cc..awal tu aku pun x caya, tapi bla rujuk geran, dia tulis 130s.p sma cam kat web modenas…ni satu lagi value…mana da motor lain yang 130cc tp harga cam Modenas GT128 nih…!

· Sebab lain ialah bodynya yg mantap dan tough…owner2 motor ni banyak yg berpuas hati dengan kestabilan moto ni tatkala disapa angin lintang dari lori kontena atau bas yang lalu kat tepi…silap2 bas atau lori tu yang bergoyang wktu motor ni memotong..haha..mulalah aku nak membohong ni…tapi series moto ni stabil compare ngan yangmahal yg org dok gila tu…huhu~


· Benda lain yang menyebabkan aku jatuh chenta ngan GT128 nih ialah meter yang cun melecun…yang ni point,,,silap2 meter superbike pun x leh lawan.. lengkap ngan meter RPM, jam, trip meter, meter minyak enjin dan mcm2 lg…huuii..kalau malam2 memang meriah...cun abbess… meter ni brand VDO, brand yang sama ngan meter PROTON…

· Satu benda g yang buat aku aku attract kat moto ni ialah system brek… motor ni ada disc brek depan belakang cam superbike plak… huhu…saja nak try moped yang jenis ada brake disc belakang… bleh berangan cam naik superbike…

· Aku juga rasa lebih yakin untuk pilih motor ni lepas dapat tahu da sorang rakyat Malaysia yang menegembara secara SOLO ke LONDON dengan motor MODENAS GT128 nih…! Nampak cool je motor ni dok atas salji dengan puncak gunung… Bro Hadi yang mengembara tu cakap dalam rancangan Soal Jawab episode 1 TV3, lbey kurang camni “Alhamdulillah, motor x de semput2 atau mati masa kat tempat salji”… unbelieveable? Believe it…!

· Selain tu, aku pilih motor ni sebab nama dia GT means Grand Tourer.. owner2 dia cakap best jalan jauh wlaupun x de liquid cooler (LC), x jd msalah…buktinya, bro hadi dah sampai London (25 000 km) naik motor ni tnpa kerosakan major…! Sesuai sangatla dengan aku yang suka balik kampung…psst…jauh beb, dari kampus kat kangaq ke kampung di kola peghlis…sebab tu aku balik tiap2 minggu...huhu..

· Hmm…alasan seterusnya ialah aku saja nak test brand Modenas sebab x pernah lagi dalam family orang beli motor brand ni...”YangMahal” penah naik, Honda selalu dah…Suzuki jer x penah g…

P/S : orang suka compare GT128 ngan YangMahal Lc…x adillah beb…! Tengok harga, tengok cc…Tapi bagi aku, aku da penah try dua2 motor ni…analoginya mudah, LC umpama sebuah Lamborghini yang sangat slim dan aerodinamik serta cun dan sangat moden, mudah memecut dan capai top speed, namun adakala terlebih laju smpai melayang ditibai bnda lain atas jln…huhu..GT128 pulak umpamanya seperti sebuah Bentley…besar,tough,berat dan bentuk yg tersendiri…ada kelajuan dan pecutan, tetapi relax, cool jer dan stabil…hehew..org LC jgn mare…pndapat aku jek…jgn merusuh kt blog ni plak… peace…!


·