Monday, December 3, 2012

Teman Pengganti

Tatau nak update apa kan malam ni.. So, aku tempek kat sini salah satu lagu faveret yang memang aku dengar tiap-tiap hari.. Lagu yang punya maksud yang mendalam dalam setiap bait-bait liriknya yang puitis. Gandingan mantap rappers Malique yang penuh misteri dan Black Mentor.

Actually, aku tak la minat sangat dengan lagu rancak berentak RAP sebelum ni (selalu layan ziana zain ja..oopss), tapi lagu Teman Pengganti ni bukan sekadar lagu, ianya lagu yang penuh berisi buat yang memahami.



Mencari teman itu mudah,
Tapi nak cari teman yang boleh ketawa bersama, menangis bersama itu tak mudah beb....!

Lagu ni jugak mengisahkan seorang teman baik yang merasakan ajalnya hampir tiba..dan dia meninggalkan pesanan-pesanan buat temannya itu sebelum kematian menjelma..ya, kematian itu sesuatu yang tak dijangka kan..mana tahu esok lusa kita pula...

TM : Bila dunia seolah tak memahami, kau sudi selami, dalami, dan mengalami...terima kasih tak terhingga buat temanku yang selalu ada disisi saat aku berasa sepi sendiri...Aku kan pergi, pergiku tak akan kembali...tiba masanya kau cari teman pengganti..


No comments:

Post a Comment